Dochter Emma stelt Karin Pullen voor


Karin Pullen is sinds 1 september 2018 de directeur - beoogd bestuurder van het SWV.

‘Hoe dan?’ hoor ik mijn moeder roepen terwijl ze onze sloep vakkundig in het riet parkeert. Op een zonnige dag maken we met z’n drieën een boottocht, mijn ouders en ik. Mijn moeder wil natuurlijk ook even aan het roer, maar dat mislukt volledig.

Proestend van het lachen neem ik de hele scène op en als we het filmpje later terugkijken op mijn telefoon rollen we van de bank van het lachen.

Typisch mijn moeder; met haar in de buurt valt er altijd wat te grappen. Verder is ze eerlijk, attent en lief. Bovendien staat mijn moeder altijd voor iedereen klaar en dat vind ik zelf heel mooi. Als iemand haar advies nodig heeft, is ze altijd behulpzaam. Ze geeft haar oprechte mening, maar doet dit alleen met goede bedoelingen. Een andere eigenschap die niet mag ontbreken, is daadkracht. Mijn moeder is niet bang, ze staat voor wat ze belangrijk vindt.

Wat is voor haar belangrijk? Haar persoonlijke missie is ‘blije kinderen’ – en ’s avonds aan tafel vertelt ze enthousiast hoe iedereen bij IJssel | Berkel elke dag bezig is om voor ieder kind een goede onderwijsplek te vinden. Een bootje sturen gaat haar misschien niet zo soepel af; in haar werk weet ze heel goed welke koers ze wil varen. Hebben jullie mijn moeder al zien rijden (‘ik heb racetalenten’) in haar rode racemonster? Kijk dan even naar haar kentekenplaat en lees haar motto!

Emma Pullen

Terug naar het overzicht

Twitter